Izjava o zaštiti osobnih podataka

Nas pet d.o.o. posvećuje posebnu pažnju zaštiti osobnih podataka svojih klijenata. Sukladno Općoj uredbi o zaštiti osobnih podataka Europske unije, kao, Zakonu o zaštiti osobnih podataka te drugim zakonskim propisima Republike Hrvatske, prikupljamo samo najnužnije osobne podatke korisnika potrebne za izvršenje naših obveza koje proizlaze iz upita, zahtjeva za izradom ponuda te narudžbi naših kupaca. U situacijama kada je klijent za to dao odgovarajuću dozvolu/privolu, podaci će se koristiti i za potrebe marketinških kampanja vezanih uz ponudu proizvoda i usluga iz ponude tvrtke.

Prilikom narudžbe omogućena Vam je i prijava na naš Newsletter, prijava nije obvezna.
U tom slučaju, kad se prijavite na Newsletter, Vaš e-mail prikupljamo u svrhu slanja promotivnih poruka koje sadrže obavijesti o novim proizvodima, akcijama te novim člancima na blogu. Vašu e-mail adresu čuvamo na našem MailChimp servisu pomoću kojega šaljemo Newslettere. Njihova politika privatnosti: https://mailchimp.com/legal/privacy. U svakom trenutku možete odjaviti naš Newsletter putem linka za odjavu koji se nalazi u svakom našem Newsletteru.

Google reCAPTCHA

Na temelju našeg legitimnog interesa za sprječavanje neželjene pošte i zloupotrebe, na našoj web-lokaciji upotrebljavamo i značajku reCAPTCHA tvrtke Google. Ova se funkcija prvenstveno koristi za razlikovanje da li je unos napravila fizička osoba ili se radi o zlouporabi automatskom obradom. Usluga uključuje slanje IP adrese i ostalih podataka koji su potrebni za funkcioniranje usluge reCAPTCHA. Informacije o prikupljenim podacima, svrhama obrade i ostalim korisnim informacijama možete pronaći u Googleovim pravilima o privatnosti na adresi https://policies.google.com/privacy?hl=hr

Svi osobni podaci naših korisnika osigurani su organizacijskom i tehničkom zaštitom od
neovlaštenog pristupa, izmjene, širenja ili brisanja. Osobni podaci strogo se čuvaju i dostupni su samo djelatnicima kojima su ti podaci nužni za obavljanje posla. Svi djelatnici tvrtke Nas pet d.o.o. kao i poslovni partneri koji sudjeluju u procesu kupoprodaje robe i pružanja usluga našim kupcima dužni su poštivati načela privatnosti i zaštite osobnih podataka.

Naši kupci i korisnici naših usluga imaju pravo dobiti informacije o postupanju s njihovim
osobnim podacima i uputiti nam zahtjeve za ostvarenje njihovih prava.

Odgovornost za obradu osobnih podtaka kupaca i drugih korisnika usluga tvrtke Nas pet d.o.o. snosi: Nas pet d.o.o., Braće Hanžek 2B, 44250 Petrinja, OIB 06455628601, info@posebnebiljeznice.com.

Za sve informacije o načinu korištenja Vaših osobnih podataka, molimo kontaktirajte nas putem maila info@posebnebiljeznice.com.

Vaše osobne podatke koristimo isključivo u svrhu poštivanja naših pravnih obaveza, izrade i dostave ponuda, dostavljanja robe kupcima, ispunjenja drugih Vaših zahtjeva te za vlastiti marketing i poboljšanje usluge prema našim kupcima i drugim korisnicima. Osobne podatke ne proslijeđujemo neovlaštenim osobama niti organizacijama, niti ih koristimo za neke druge, nepredviđene i nedozvoljene svrhe.

Obradu osobnih podataka izvodimo sukladno Općoj odredbi o zaštiti podataka i važećim zakonskim propisima Republike Hrvatske.
Osobne podatke pohranjujemo u našu centralnu bazu podataka prilikom postavljanja upita od strane naših korisnika, traženja ponude, sklapanja ugovora.
U navedene svrhe prikupljamo sljedeće podatke: ime i prezime, adresa za dostavu robe, e-mail adresa, broj telefona / mobitela, podaci o robama i uslugama, podaci o načinu plaćanja.
Prikupljanje i obrada navedenih podataka je nužna te bez njih nije moguće izvršenje zahtjeva naših korisnika.

Centralna baza kupaca po potrebi je dostupna ovlaštenim djelatnicima u sjedištu tvrtke Nas pet d.o.o.. Ovisno o Vašim zahtjevima, vrsti postupka, ugovora ili usluge, i drugi prikupljeni podaci, kao što su Vaši upiti, reklamacije i sl., mogu biti dostupni ili razmijenjeni navedenim
ovlaštenim djelatnicima unutar naše tvrtke.

Vođenje baze podataka naših kupaca zasniva se na ostvarenju legitimnih interesa tvrtke Nas pet d.o.o. za poboljšanje kvalitete usluga i efikasnosti poslovanja, a ujedno nam olakšava usklađivanje s propisima o zaštiti osobnih podataka vezano za točnost i prenosivost osobnih podataka. Pritom smo uzeli u obzir i interese naših kupaca te kroz razmjenu i dostupnost podataka u našim odjelima omogućili smo: reklamacije, zamjenu i povrat robe te povrat sredstava kupcu.

DOSTAVA ROBE NA ADRESU KUPCA
Pri dostavi robe na adresu kupca osobne podatke kontakt osobe za prijam robe (ime i prezime, adresu i broj telefona) koje smo dobili od kupca slanjem narudžbe, proslijedit ćemo našim partnerima za logistiku kako bi izvršili dostavu robe prema zahtjevu kupca. Partneri za logistiku ovlašteni su te podatke koristiti isključivo u svrhu isporuke pojedinačnih pošiljki. Naši partneri za logistiku su: GLS Croatia d.o.o., Varaždinska 116, 10360 Popovec, Hrvatska.

Po isteku zakonskih rokova čuvanja, Vaši osobni podaci nepovratno se anonimiziraju te ih kao takve možemo zadržati bez ograničenja, ili se trajno brišu, odnosno uništavaju ovisno o prirodi zapisa podataka.

Prava ispitanika
Naši korisnici imaju sljedeća prava u smislu prikupljanja i obrade osobnih podataka:
pravo na pristup vlastitim osobnim podacima
pravo na ispravak vlastitith osobnih podataka
pravo na brisanje (zaborav) vlastitith osobnih podataka
pravo na ograničenje obrade vlastitih osobnih podataka
pravo na prenosivost vlastitih osobnih podataka
pravo na prigovor u vezi s prikupljanjem i obradom osobnih podataka

Dopune i izmjene
Moguće su povremene izmjene i dopune ove Izjave o zaštiti osobnih podataka, kako bi uvijek bila usklađena s nadležnim zakonskim propisima i poslovnim procesima tvrtke Nas pet d.o.o.

Datum zadnje izmjene: 1.2.2021.